Van ongemotiveerd naar happy - OOMT

Van ongemotiveerd naar happy

Hoe ga je om met het verzoek een ongemotiveerde, lusteloze jongen de kans te geven een snuffelstage in jouw werkplaats te volgen? Johan Oldenhage zei direct ‘ja’.  

Johan: “Vorig jaar belde een klant mij om te vragen of zijn zoon Wout hier stage mocht lopen. We waren op dat moment erg druk en ik had andere dingen aan mijn hoofd. Dat de klant eerlijk vertelde dat zijn zoon niet zo gemotiveerd was, hielp ook niet mee. Toch liet ik hem een dag meelopen. En dat bleek een goede beslissing te zijn.”

Wout: “Na de mavo heb ik twee jaar een hoveniersopleiding gevolgd. Daarna ben ik overgestapt naar bouwkunde. Daar ben ik snel mee gestopt. Ik vond het lastig om een andere opleiding te kiezen. Mijn motivatie was helemaal weg. In mijn vrije tijd sleutelde ik samen met mijn vader aan oldtimers. Dat vond ik leuk, maar ik had er nooit aan gedacht om er mijn vak van te maken. Toen mijn vader vroeg of ik een dag bij Garage Johan Oldenhage wilde meelopen, wilde ik dat wel proberen.”

Johan: “De eerste stagedag met Wout ging meteen goed. Zo goed dat we zijn snuffelstage met een week hebben verlengd. Hij heeft gevoel voor techniek. Hij snapt de theorie en de praktijk. Als ik hem uitleg waarom iets op een bepaalde manier werkt, dan pakt hij dat snel op. Ook bij lastige klussen en storingen.”

Wout: “Ik vind het leuk om praktisch bezig te zijn. Bij Johan in de werkplaats komt er van alles voorbij. De ene dag werk ik aan een klassieke Citroën 2CV, GS of Visa, de andere dag aan een C6 of een moderne C3 of C4. Ik werk met contactpuntjes, carburateurs en veerbollen en met moderne elektronica en diagnoseapparatuur. Johan geeft mij al best veel vrijheid. Als ik iets niet weet, dan kan ik altijd bij hem of bij collega’s terecht. Ik ga nu drie dagen per week naar school en ik werk twee dagen bij Johan.”

Johan: “Het leerwerktraject met Wout is voor mij een bijzonder traject. Hij is een gemotiveerde student en een fijne collega. Je kan met hem lachen en hij past goed in het team. Hij is een aanwinst voor het bedrijf en ik ben blij dat ik hem een kans heb gegeven.”

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.