Voorlichting leerlingen: OOMT helpt de nieuwe lichting leerlingen te inspireren

Medewerkers maken je bedrijf. Een goed opgeleide, gemotiveerde instroom is dus essentieel. Maar wat je waarschijnlijk al merkte, is dat jongeren niet vanzelf kiezen voor een loopbaan in de mobiliteitsbranche. Een tekort aan medewerkers kan leiden tot hogere lasten en een lagere kwaliteit. En dat terwijl de eisen aan technologische kennis steeds hoger worden. Hier lees je meer over de kosten en baten van leerlingen in je bedrijf.

Aantrekkelijke werkgever voor jongeren

Leerlingen van niveau 2, 3, 4 en tegenwoordig ook 5 zijn voor de branche interessant. De ROC’s bieden informatie over alle branches en niet specifiek over mobiliteit. Het is geen kerntaak van OOMT om leerlingen te werven, maar wel om te inspireren. Het is aan jou om zo’n aantrekkelijke werkgever te zijn dat jongeren kiezen voor jou. OOMT helpt je daar graag bij. Bijvoorbeeld door voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen dat bedrijven kunnen downloaden.

Passion for Power

Deze website is er om vmbo- en havoleerlingen te interesseren voor een loopbaan in de mobiliteitsbranche. Leerlingen vinden er informatie over opleidingen, testjes, welke beroepen er zijn, hoe je carrière kunt maken en een opleidingswijzer. Daarnaast is er voorlichtingsmateriaal te vinden voor bedrijven.

Naar passionforpower.nl

Go4Trucks

Deze website geeft informatie en inspiratie aan jongeren die nadenken over een loopbaan in de truckbranche. Op de website vinden ze alle ROC’s in Nederland en zien ze video’s die een indruk geven van hoe spannend werken met die machtige trucks wel niet is. Go4Trucks heeft ook een app ontwikkeld om leerlingen te inspireren voor de branche.

Naar go4trucks.nl

Vmbo On Stage

Tijdens vmbo On Stage ontmoeten vmbo-leerlingen en bedrijven elkaar op een regionaal Beroepenfeest, gevolgd door een Doe Dag bij de bedrijven. Zo krijgen jongeren een goede indruk van het beroep en heeft het bedrijf de kans om toekomstig talent te binden aan zichzelf en de mobiliteitssector.

OOMT draagt financieel bij aan On Stage en stimuleert mobiliteitsbedrijven om (kosteloos) deel te nemen. Vragen of aanmelden? Bel OOMT op 0800 0155.

Naar onderwijsonstage.nl

TechniekTalent

We krijgen regelmatig de vraag waarom we ons niet richten op basisscholen. Het is onze overtuiging dat je bij jonge leerlingen eerst moet bouwen aan interesse voor techniek. En dat doen we, samen met alle technische branches, via TechniekTalent. Deze organisatie inspireert basisschoolkinderen voor technische beroepen. De keuze voor de mobiliteitsbranche komt later, op het vmbo en de havo.

Naar techniektalent.nu

JINC Bliksemstage

Als je niet weet wat er te koop is op de arbeidsmarkt, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden. Daarom ondersteunt OOMT de bliksemstages die JINC organiseert. Hierbij gaan kinderen van de basisschool en het vmbo naar bedrijven voor een korte, krachtige kennismaking met een aantal beroepen. Daarbij steken ze echt de handen uit de mouwen en doen ze een ochtend lang echt ervaring op.

Naar bliksemstage JINC
Naar snuffelstage opdrachten

Inschrijfformulier

  • Adres
  • Voor welke voorlichting wil je je inschrijven?
image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!