OOMT-coaching

Als leidinggevende ben je vaak degene die antwoorden moet hebben voor anderen. Maar zelf loop je ook wel eens ergens tegenaan. Bijvoorbeeld over het werven en behouden van technisch talent, hoe je mensen meekrijgt als je een nieuwe koers gaat varen of wat je moet doen als je een zieke medewerker hebt. Schakel kosteloos een OOMT-coach in.

OOMT-coaching voor jou als leidinggevende

De coaches van OOMT kunnen je helpen bij zaken als ‘Ik zou graag wat ondersteuning krijgen bij mijn rol als leidinggevende’, ‘Ik vind het lastig om met mijn medewerkers in gesprek te gaan over hun functioneren’,  ‘Ik heb een zieke medewerker, wat moet ik doen?’ of ‘Als leidinggevende doe ik eigenlijk teveel zelf, hoe leer ik delegeren?’. OOMT-coaches zijn gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche. Het zijn praktijkgerichte, ervaren vakmensen die concrete adviezen geven. Zij gaan met jou of je team in gesprek over specifieke uitdagingen, geven inzicht in het talent van je medewerkers, houden een workshop, of brengen de ontwikkelmogelijkheden in kaart. Geen hoogdravende theorieën maar vooral praktische adviezen waarmee je snel resultaat boekt. Iedereen die werkt in bij een bedrijf in de mobiliteitsbranche dat afdraagt aan OOMT, heeft recht op een OOMT-coach.

Drie vormen van coaching

 1. Coaching face-to-face
  Een OOMT-coach komt bij jou op je bedrijf of op een andere afgesproken plek langs op je te ondersteunen bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Samen met je coach bepaal je je doel en welke stappen je gaat zetten. In  een aantal sessies, afhankelijk van je vraag, werk je met je coach toe naar dat doel met als resultaat je actieplan.
 2. Coaching online
  OOMT biedt de mogelijkheid om via de computer, telefonisch of een combinatie daarvan één-op-één te worden ondersteund bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Deze vorm van coaching heeft een aantal voordelen ten opzichte van face-to-face coaching. Zo is coaching online efficiënter, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het coachingstraject. Daarnaast heb je frequenter contact met de coach, waardoor je met grote regelmaat kleine stappen zet. Ook kom je met online coaching sneller tot de kern.
 3. Samen met anderen aan de slag
  OOMT biedt ook coachingstrajecten aan, waarbij je samen met andere collega’s uit de branche aan de slag gaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van de groep: van elkaar leren, waar mogelijk elkaar helpen en met elkaar oefenen. Met een gezamenlijk doel voor ogen, gaat de OOMT-coach met jullie in gesprek over verschillende thema’s. De coach bewaart de balans tussen wat je gezamenlijk doet en wat jij als persoon specifiek nodig hebt.

Zo werkt OOMT-coaching

 1. Meld je aan. Mail naar servicedesk@oomt.nl of bel 0800 – 0155.
 2. Een coach neemt contact met je op om een afspraak met je te maken.
 3. Samen met je coach bepaal je wat je doel is, welke stappen je gaat zetten en welke vorm van coaching daar het beste bij past.
 4. Samen maak je een ontwikkelingsplan.
 5. Je gaat met het plan aan de slag. De coach neemt later contact op om te kijken of er nog vragen zijn. Indien je medewerkers betrokken zijn bij het actieplan, dan kan de coach langer betrokken blijven. Totdat het doel is bereikt.
 6. Als een coachingstraject leidt tot een persoonlijk ontwikkelplan kan de coach overwegen om gericht een loopbaancheque toe te kennen.Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

 • Telnr. 0800 0155
 • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.