Branche RI&E: Risico-Inventarisatie & Evaluatie

Dé manier om te voorkomen dat er ongelukken op je werkplek ontstaan, is door regelmatig te kijken wat alle mogelijke risico’s in het bedrijf zijn, en hoe je die kunt voorkomen. Dit doe je eenvoudig aan de hand van de Branche RI&E: de Risico-Inventarisatie en Evaluatie.

Motoren-13

Maak een nieuwe branche RI&E hier.

Op 1 april 2022 is OOMT overgestapt naar een ander systeem voor de online branche RI&E. Iedereen die een nieuwe RI&E wil maken kan hier terecht. Klik op de button hieronder als je een gebruikersnaam aan wilt maken. Je komt dan in het ArboManagementSysteem (AMS) van OOMT.

Ik wil een nieuw account aanmaken 

OOMT gaat zorgvuldig om met de gegevens die wij van u ontvangen. Wilt u meer weten over de verwerking van uw persoonsgegevens, lees dan het OOMT privacystatement.

Heb je eenmaal een nieuwe account aangemaakt dan kun je daarna hier gemakkelijk inloggen.

Log in op je account

Heb je voor 1 april 2022 een RI&E aangemaakt?

Heb je al een RI&E? Deze blijft beschikbaar tot in elk geval 31 december 2023 voor inzage en wijzigingen dus je gegevens gaan met deze overstap niet verloren. Het aanmaken van een nieuw RI&E is vanaf 1 april 2022 echter alleen mogelijk via het nieuwe systeem. Wij adviseren je om je ingevulde RI&E en het plan van aanpak op je eigen computersysteem te downloaden: hier staat uitgelegd hoe je dat eenvoudig kunt doen. 

De overstap naar het nieuwe systeem was nodig, omdat het systeem (na ruim 10 jaar dienst) technisch verouderd is. Het nieuwe systeem biedt meer faciliteiten en is ook gemakkelijker in gebruik.

Hier vind je de oude RI&E 

Maatwerk Branche RI&E voor alle deelsectoren

Elk bedrijf met personeel moet beschikken over een actuele RI&E. Als vuistregel geldt dat je deze eens per 3 jaar uitvoert, tenzij door grote wijzigingen eerdere actualisatie nodig is; denk aan een verhuizing, het uitvoeren van nieuwe werkzaamheden of het gebruiken van gereedschappen of hulpmiddelen. Dit doet de preventiemedewerker. Er zijn op maat gemaakte versies beschikbaar voor alle deelbranches in de mobiliteitsbranche.

Met de Branche RI&E bespaar je tijd en geld

  • Je kunt de Branche RI&E gratis invullen.
  • Er is al veel werk voor je gedaan, dus het maken van de Branche RI&E is makkelijk en snel.
  • Er zit ook een schat aan informatie bij om knelpunten op te lossen.
  • Je bespaart geld, want toetsen door een externe deskundige, zoals de arbodienst, is niet nodig voor kleinere bedrijven (maximaal 25 personen).

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.