Preventiemedewerker

Elk bedrijf met personeel in dienst moet een preventiemedewerker hebben. In een bedrijf met minder dan 25 medewerkers kun je die taak zelf uitvoeren. De preventiemedewerker checkt wat de risico’s zijn voor de veiligheid en gezondheid en maakt een plan om die risico’s te verminderen. Zo’n plan maak je met de gratis Branche Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

berging-21

Voorkom ziekteverzuim

Elk bedrijf met werknemers in dienst moet een preventiemedewerker hebben. Dat is ten eerste belangrijk omdat je werkt met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen en apparatuur. Ten tweede is het verplicht in de Arbowet (‘Arbo’ betekent ‘arbeidsomstandigheden’).

Deze medewerker speelt een belangrijke rol bij het maken van de Branche RI&E en het plan van aanpak. Ook kan deze persoon een rol spelen bij het geven van voorlichting over arbeidsomstandigheden aan collega’s en bij het onderzoeken van eventuele ongevallen in het bedrijf. Heeft je bedrijf niet meer dan 25 medewerkers, dan kan de werkgever zelf de taak van preventiemedewerker vervullen.

De preventiemedewerker is dus de vraagbaak voor collega’s over veilig en gezond werken. Hij heeft kennis van veiligheid van apparatuur en geeft daar voorlichting over. Hij weet hoe je moet omgaan met gevaarlijke stoffen en adviseert over persoonlijke beschermingsmiddelen. Om deze rol goed te kunnen uitvoeren heeft de preventiemedewerker verschillende tools tot zijn (of haar) beschikking: de handige Branche RI&E om risico’s in kaart te brengen en op te lossen en praktische trainingen om de kennis op arbogebied op peil te brengen.

 

 

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.