Autonoom op weg - OOMT

Autonoom op weg

In 2050 moet het zover zijn: autonoom rijdende auto’s. Een volgende grote stap in de technologische revolutie. Het klinkt misschien ver weg, maar nu al is op dit gebied veel mogelijk. Zo zijn er al zelfrijdende taxi’s, trucks en motoren. Je kunt zelfs al in een autonoom werkend vliegtuig stappen.

Verandering in de werkplaats

Welke invloed heeft autonoom rijden op de werkplaats? Hoe beïnvloeden nieuwe technieken en ADAS-systemen het dagelijkse werk? Serviceleider Marcel Butink van Volvo-dealer Harrie Arendsen heeft daar ruime ervaring mee.

En wat betekent dat voor jou?

Er wordt al volop getest met de zelfrijdende auto, maar het is nog afwachten op het moment dat we de macht over het stuur uit handen kunnen geven. Toch zijn er al volop mogelijkheden. Neem de ADAS die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je netjes in je eigen baan blijft rijden. Of dat jouw snelheid wordt aangepast op die van je voorganger. We vroegen Gido Stam (24), technisch specialist, wat deze technieken betekenen voor zijn werkzaamheden.

Lees er alles over in de booster online special over autonoom op weg

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.