Dit doet een BBL-adviseur - OOMT

Dit doet een BBL-adviseur

Servicemanager Patrick de Kruiff van Van Dijk Trucks schakelt Erikjan van Rijn in. Erikjan is BBL-adviseur bij OOMT en adviseert bedrijven over goed leermeesterschap. Hij helpt leermeesters zich te ontwikkelen zodat studenten op een goede manier begeleid kunnen worden. Daarnaast kan een BBL-adviseur helpen bij het tot stand komen van een goede match tussen een bedrijf en de student.

In de praktijk

“Ik heb met Patrick, de leermeesters en de student van Van Dijk Trucks gepraat”, vertelt Erikjan. “Ik was onder de indruk van de stappen die het leerbedrijf zelf al had gezet. Meestal gaat een leerbedrijf niet zo ver om een student aan boord te houden. We hebben met elkaar een actieplan met nieuwe afspraken opgesteld. Ook de student zelf heeft over het plan meegedacht.”

Verbindende schakel

Op basis van het actieplan heeft Erikjan regelmatig contact met het leerbedrijf, de student, de ouders van de student en de opleiding. “Als BBL-adviseur ben ik de verbindende schakel. Voor de student is het prettig dat ik van buiten het bedrijf kom. Ik ben onafhankelijk. Ik bel met iedereen om te vragen hoe het gaat en om bij te sturen als het nodig is.” Patrick vult aan: “Wij doen zelf veel voor studenten. Toch komt de hulp van OOMT goed van pas. Het bespaart ons tijd en het is prettig als iemand van buiten meekijkt. Erikjan brengt nieuwe inzichten en oplossingen mee.” 

Voorbeeldig

Het gaat inmiddels goed met de student, vertelt Patrick. BBL-adviseur Erikjan ziet hetzelfde. “Ik hoor van iedereen dat alles veel soepeler loopt. Ook de student zelf vertelt dat hij in de werkplaats en op school beter in zijn vel zit. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren. Ik ben trots op de manier waarop Van Dijk Trucks dit traject heeft aangepakt. Ze doen er alles aan om een succes van dit uitdagende leerwerktraject te maken. Wat mij betreft zijn ze een voorbeeld voor andere leerbedrijven.”

BBL-studenten zijn de vakmensen van de toekomst. En als je ze goed begeleidt, zijn studenten ook een waardevolle aanwinst voor je bedrijf. Daar helpt OOMT je graag bij met handige trainingen en workshops en vaak ook financiële ondersteuning. Maar ook met een speciale BBL-adviseur.

BBL-studenten zijn de vakmensen van de toekomst. En als je ze goed begeleidt, zijn studenten ook een waardevolle aanwinst voor je bedrijf. Daar helpt OOMT je graag bij met handige trainingen en workshops en vaak ook financiële ondersteuning. Maar ook met een speciale BBL-adviseur.

Schakel er gerust een in!

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.