Samenwerken als een F1-team - OOMT

Samenwerken als een F1-team

Heb je wel eens een pitstop in de Formule 1 gezien? Een sterk staaltje techniek… en tactiek! Want zonder teamwork zou zelfs Max Verstappen niet winnen. Ook in de werkplaats is samenwerken enorm belangrijk. Ga jij ook voor de finish?

Zonder anderen ben je nergens. Dat geldt voor iedereen, dus ja, ook voor Max Verstappen. Hij lijkt alles zelf te doen, maar niets is minder waar. Neem alleen al de pitstop. De coureur parkeert de Formule 1-wagen en zijn team van monteurs rent eropaf, tankt, lost storingen op, repareert problemen en wisselt de banden. Wauw! Zoiets kan alleen in een paar seconden tijd als iedereen samenwerkt.

Weten hoe je jouw team op orde krijgt en houdt?

Zij zijn gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche.

Schakel kosteloos adviseur werkgeverschap in!

Eigenlijk is de werkplaats niet heel anders dan een circuit. Natuurlijk, er is geen uitzinnig publiek dat je toejuicht en er staan geen tv-camera’s. Maar toch: zonder samenwerken win je niet.

Goede samenwerking zorgt ervoor dat je…

… meer werk kunt doen in minder tijd;

… meer leert van anderen;

… jouw werk makkelijker en sneller maakt;

… andere collega’s beter snapt, zelfs als ze anders werken en denken als jij;

… niet alles zelf hoeft te doen, maar het werk kunt verdelen;

… beter weet wat jij moet doen, en wat collega’s moeten doen;

… met meer plezier aan het werk gaat.

Kan jouw team wel wat beter samenwerken?

OOMT helpt!

Meld je aan voor onze kosteloze workshop

Werken aan samenwerking

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om samen te werken. Uit onderzoek van Comparably blijkt zelfs dat 30% van de ondervraagden overweegt om ontslag te nemen door negatieve collega’s. Maar een slechte samenwerking hoeft echt niet het einde te zijn. Eigenlijk is samenwerken net als Formule 1 een echte topsport… en kun je samenwerken dus ook trainen. OOMT heeft samen met L&D Support de Samen Beter Meter gemaakt. Zo leer je jouw collega’s beter begrijpen en weet je wat je kunt doen om beter als een team te werken.

“Nu hebben we gelukkig weer lol met elkaar”

Patrick Karsten van Karsten Caravan

Lees het interview ‘Leermomenten op de werkvloer’

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.