Stress de baas - OOMT

Stress de baas

Werken is gezond, en een beetje werkdruk is niet slecht. Sterker nog, wist je dat een beetje werkdruk je helpt beter te presteren en meer alert te zijn?

Wat druk zijn op je werk is oké. Maar als je te lang werkdruk voelt zonder pauzes, hulp of rust, kan je werkstress krijgen. Dat kan invloed hebben op hoe jij je werk doet, hoe je je voelt en zelfs op je gezondheid. Hoe zorg je ervoor dat je gezond en ontspannen blijft tijdens het werken? Begin vandaag al met één van onze drie tips:

1. Nee zeggen
Extra uren draaien, avonden en weekenden doorwerken – een overvolle werkplanning is niet ideaal. Al helemaal niet als je te snel ‘ja’ tegen dingen zegt. Neem daarom even de tijd voordat je antwoord geeft: tel bijvoorbeeld tot drie. Of zeg dat je later terugkomt op een vraag, wanneer het jou beter past. Het is oké om je grenzen aan te geven.

2. Bijleren
Biedt je werk te weinig uitdaging? Dat kan ook stress veroorzaken. Kijk of je door bij te leren je werk leuker en uitdagender kunt maken. Leer bijvoorbeeld hoe je veilig met de nieuwste elektrische voertuigen kan werken of word leermeester en geef juist je kennis door. Zo zorg je dat je werk beter bij je past.

3. Praat met je baas
Ga met je werkgever of een collega in gesprek over wat stress en werkdruk met je doet. Bereid je gesprek goed voor. Bedenk aan wie je het wil vertellen en waarom. Denk ook al na over oplossingen. Wat zou jou kunnen helpen op je werk? Wil je bepaalde taken herverdelen of werkuren aanpassen? De eerste stap naar gezond en ontspannen werken, zet je met een open gesprek.

“Ik heb altijd moeite gehad om mijn grenzen aan te geven en te bewaken”

Lees hoe Petra haar stress de baas werd

Werkdruk en stress verminderen jouw werkplezier. En werkplezier is juist zo belangrijk. Leer dus herkennen waar je stress van krijgt en ga ermee aan de slag! Blijf je last hebben van stress? Schakel dan eens een OOMT-coach in. Het kost je niets maar kan je wel veel opleveren.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.