Webinars

Webinars

Vanuit je luie stoel online via je laptop, tablet, mobiel of computer live meekijken met de uitzending over een relevant onderwerp. Maar je kan ook live meepraten. Stel je vragen tijdens de uitzending en discussieer mee met de gasten in de studio. Op deze pagina kun je je aanmelden voor een komend webinar maar ook eerdere webinars terugkijken.

revisie-13

Webinars terugkijken

Terugkijken | Webinar: ‘Regeren is vooruitzien’

Hoe ziet de toekomst van jouw bedrijf eruit en wat betekent dat voor jouw medewerkers? Als je vooruit wilt ondernemen is een strategisch personeelsbeleid van belang. Dit klinkt heel groots en ‘alleen voor grote bedrijven’, maar dat is het niet!
Tijdens het webinar ‘Regeren is vooruitzien’ gingen we in gesprek over strategisch personeelsbeleid en hoe dit toepasbaar is in ieder bedrijf. Theorie, praktijk, valkuilen, tips, alles kwam voorbij.

Kijk het webinar

Terugkijken | Webinar: ‘Leermeesters: onmisbaar voor jong talent’

Studenten zijn de medewerkers van de toekomst! Met het enorme tekort aan fiets- en autotechnici is het belangrijk om studenten binnen te halen, maar vooral ook te behouden voor de branche. Hoe doe je dat? Het geheim: een goede leermeester! Jongeren begeleiden is een vak apart, iedere student leert op zijn of haar eigen manier. Een leermeester maakt het verschil. Hoe bouw je vertrouwen op en zorg je dat de student stappen maakt in zijn ontwikkeling naar een volwaardig monteur? Dat is behalve het ontwikkelen van technische kennis en vaardigheden ook zeker bouwen aan sociale vaardigheden om goed in een team te kunnen functioneren.

Tijdens het webinar gingen we in gesprek over goed leermeesterschap; theorie, praktijk, valkuilen, tips, alles kwam voorbij.


Terugkijken | Webinar: ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer: hoe ga ik daar mee om?

Een veilige werkomgeving is een basisvoorwaarde om prettig te werken. Pestgedrag, discriminatie en (seksuele) intimidatie horen niet op de werkvloer thuis. Maar maak je geen illusies, ongewenst gedrag speelt zich echt niet alleen af bij The Voice. Pesten, intimidatie, chantage, overal waar mensen samenwerken vindt het plaats, ook bij mobiliteitsbedrijven. De gevolgen van een slechte werksfeer door ongewenst gedrag zijn groot. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten, stress, verlies van werkplezier en uiteindelijk zelfs tot ziekte en uitval. Maar hoe signaleer je het en wat doe je eraan? Deze vraag staat centraal tijdens dit webinar, bedoeld voor iedereen die werkt in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche. Je kunt dit webinar hieronder terugkijken

 


 

Terugkijken | Webinar Speel op safe! Veilig & gezond werken

Veilig werken: lekker belangrijk… Jazeker! Je werkplaats puilt uit van krachtig gereedschap, je voert zware klussen uit en met de komst van de EV werk je zelfs letterlijk onder hoogspanning! Werk bewust veilig en bescherm je gezondheid. Wil je weten hoe? Kijk dan het webinar ‘Speel op safe’ voor de juiste kennis over veilig werken. Van arboregels tot tips van vakgenoten.

Kijk terug

 


 

Terugkijken | Webinar: De (verborgen) talenten van de nieuwe generatie autotechnici

Bijna elke werkplaats heeft een tekort aan techneuten. Nieuwe aanwas van technisch talent is super belangrijk, maar in onze branche stopt een flinke groep jongeren voortijdig met hun opleiding! Waarom is dat? OOMT ging op onderzoek uit. Hoe leert en werkt de huidige generatie BBL-ers en hoe kan je ze wél behouden?

Jongeren komen een leerbedrijf binnen met een houding van: ‘Ik weet het allemaal wel.’ Toch zijn ze onzeker en blijken ze over veel verborgen talenten te beschikken. Welke en hoe krijg je die er als ondernemer, collega en leermeester uit? Leermeesters van het ‘Leerbedrijf van Jaar’ delen hun geheimen van hun succes, OOMT licht alle uitkomsten uit het onderzoek toe en geeft praktische tips. Samen houden we de leerlingen binnen!

Kijk terug

 


 

Terugkijken | Webinar “Help, mijn medewerker is ziek!”

Een overvolle werkplaatsplanning: een uitdaging, maar samen met je medewerkers nét te doen. Maar dan meldt één van hen zich ziek… Verzuim, daar kan je goed ziek van worden. Wat zijn de gevolgen van (langdurig) verzuim? Aan welke regels moet je je houden zodra een medewerker zich ziek meldt? Hoe zorg je er voor dat hij of zij weer zo snel mogelijk op de been is? En het allerbelangrijkste: wat kan jij doen om verzuim te voorkomen?

Leer wat jij kunt doen tegen verzuim in het OOMT-webinar i.s.m. AMT & Tweewieler.

Kijk terug

 


 

Terugkijken | webinar over boeien en binden van talent

De krapte op de arbeidsmarkt is steeds beter voelbaar. Bij menig ondernemer in de branche begint het zelfs al flink te knellen. De verwachting is dat de personele problemen de komende jaren alleen maar groter worden. Grote vraag is hoe je hier als toekomstgerichte ondernemer goed op inspeelt. Daarom organiseerde OOMT -samen met AMT en Tweewieler een speciaal webinar waarin we antwoord probeerden te geven op deze vraag.

Kijk terug

 


 

Terugkijken | webinar “2030: Heeft de auto jou nog nodig?”

EV, ADAS, de ‘connected car’, diagnose op afstand: spannende tijden in de automotive. Wat betekent dat voor jouw werk in de werkplaats? Auto’s worden slimmer en je hoort voorspellingen als: ‘Auto’s gaan zichzelf repareren’ en ‘APK wordt overbodig’. Maar is dat zo, wordt sleutelen verleden tijd? De auto van de toekomst heeft jou vast nog nodig. Wil je weten hoe?

AMT organiseerde samen met OOMT een webinar over dit thema. Professionals uit de branche lieten hun licht schijnen over de ontwikkelingen. Welke technieken kan je op jouw brug verwachten? Welk equipment hebt daarvoor nodig en hoe ontwikkel je je skills? Kortom, dit webinar helpt je met de eerste stap richting de toekomst.

Kijk terug

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash YYYY
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

DD dash MM dash YYYY
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.