Laad je op voor de elektrische auto - OOMT

Laad je op voor de elektrische auto

De elektrische auto trekt snel op. De 0-100-tijd ligt al onder de 2 seconden. Dat is snel. Erg snel. Ook figuurlijk trekt ie snel op en zal het een kwestie van tijd zijn dat de werkplaats er vol mee staat. Welke veranderingen brengt dit met zich mee?

Elektrische auto’s veranderen alles voor autobedrijven en de mensen die er werken. Van het verdienmodel tot de kennis die je nodig hebt als technicus en salesmanager: alles staat op zijn kop. Is dat erg? Niet per se. Het is vooral ook een leuke uitdaging.

Wil je weten hoe de werkplaats van de toekomst eruitziet?

Met de VR-experience van OOMT kun je daar écht even rondkijken dankzij de speciale VR-bril.

Check it out

Veiligheid eerst
Werken met EV’s is niet alleen anders, het is voor sommigen ook nieuw. En spannend: letterlijk en figuurlijk. Hoog spannend. Het is letterlijk hoogspanning waar technici mee werken. Soms tot wel 800 volt. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee. Veel opleidingen haken daaropin. Mocht je advies willen over welke opleiding het beste bij jou of je team past? Onze coaches staat voor je klaar.

Het nieuwe verkopen
Ook voor salesmanagers verandert er veel. Niet alleen de auto’s veranderen, ook de klanten en hun wensen veranderen. Natuurlijk: als salesmanager moest je altijd al veel weten over aangeboden auto’s. Maar met elektrische auto’s verwacht de klant nét een beetje meer voorlichting. Ze willen bijvoorbeeld weten wat ze kunnen verwachten. Hoe ver kan de auto rijden? Hoelang duurt het voor de accu weer is opgeladen? Wat zijn de gemiddelde kosten? Welke laadpaal moet ik kiezen? Weet jij hier alle antwoorden op?

“Je ziet materialen die per drone gebracht worden en 3D-printers die onderdelen printen”

Corneel de Ruijter over de VR-experience

Bedrijfsvoering
Voor bedrijven betekent het ook dat het belangrijk is om goed te bedenken op welke markt jij je gaat richten. En op welk product. Grote dealers verkennen op dit moment al alternatieve markten, zoals elektrische fietsen en bakfietsen. Van autodealer naar voertuigendealer. Of garage. Met de opkomst van elektrificatie zijn er veel keuzes te maken. Heb jij (of werk je bij) een onafhankelijk autobedrijf en wil jij een blik op de toekomst werpen? En zien wat de impact is van jouw keuze? Boek de kosteloze VR-Experience van OOMT en ontdek via een virtual reality-bril de mogelijkheden. Adviseur werkgeverschap Corneel de Ruijter vertelt er meer over.

Kans om te groeien
De werkplaats van de toekomst is schoner, klantgerichter en technischer, met meer computers en sensoren. Het is een wereld van hoogspanning en geavanceerde elektronica. Dat kan best een beetje wennen zijn. Maar het belangrijkste is dat iedereen klaar is voor de veranderingen die komen gaan. Begin zo vroeg mogelijk met leren en ontwikkelen. En vergeet niet: het is een spannende tijd, maar vooral ook een tijd vol mogelijkheden. Iedereen weet wel dat elektrische auto’s héél snel optrekken. Dus stap in en rijd mee!

Heb jij (of werk je bij) een onafhankelijk autobedrijf en wil je weten hoe de werkplaats van de toekomst eruitziet?

Met de VR-experience van OOMT kun je daar écht even rondkijken dankzij de speciale VR-bril. Onze adviseur werkgeverschap komt graag even langs.

Ook opladen voor de toekomst?

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.